Nacházíte se zde: Úvod Blog Vlasy Víte, co vlasy potřebují? Podpořte jejich výživu zevnitř

Víte, co vlasy potřebují? Podpořte jejich výživu zevnitř

Martina Sznapková
26. 4. 2023
Když se řekne „vlasová péče“, jistě si jako první vybavíte šampón, kondicionér, masku na vlasy a další kosmetické produkty. Ta správná vlasová péče ale nepůsobí zvenku, nýbrž zevnitř. Co vaše vlasy k tomu, aby byly zdravé a krásné, opravu potřebují? Odpověď najdete v dnešním článku.

Víte, co vlasy potřebují? Podpořte jejich výživu zevnitř

Problémy s vlasy v drtivé většině případů nezpůsobuje nedostatečná vnější péče, pravou příčinou může být špatná výživa zevnitř. Stejně jako chřadne tělo, které nemá dostatek bílkovin, minerálů a vitaminů, chřadnou i naše vlasy.

Vitaminy, minerály a další látky mají vliv na celkové zdraví organismu. Právě špatná výživa se na vlasech, nehtech i kůži ukáže ještě dříve, než začneme pociťovat jiné potíže. Nedostatek se totiž projeví právě tam, kde jsou tyto látky potřeba nejméně. Životně důležité orgány mají před zdravím vlasů, nehtů nebo pokožky zkrátka přednost. 

Pokud vaší hřívě chybí živiny, které by stimulovaly její růst, není snadné dosáhnout vytoužené délky. Navíc je bez života, třepí se, láme a o lesku si můžeme nechat jen zdát. Bohužel většina žen řeší tento problém kosmetickými přípravky, které působí na povrch vlasů. Správná péče v podobě kvalitních šamponů nebo třeba masek je sice důležitá, kosmetické produkty toho ale samy mnoho nezmohou.

Které látky jsou pro výživu vlasů zevnitř potřeba? 

Vitaminy

Vitamin A

Vitamin A není dobrý jen pro naše oči, ale také pro krásu. Podílí se totiž na tvorbě nových buněk a zlepšuje stav vlasů, nehtů a pokožky. 

Provitaminem vitaminu A je betakarotén, který obsahuje hlavně žlutooranžová a tmavě zelená zelenina a ovoce. Betakaroten hraje významnou roli i při ochraně kůže proti poškození nadměrným sluněním.

Vitamin C

Vitamin C má skvělé detoxikační i omlazující účinky a dokáže chránit před negativními vlivy životního prostředí. 

Věděli jste, že produkce kolagenu začíná rapidně klesat už po 25. roce života? Právě vitamin C je nezbytný pro jeho tvorbu, navíc přispívá k lepší vstřebatelnosti železa, které je pro zdraví a krásu vlasů klíčové. 

Nejen, že pomáhá udržovat vlasy zdravé, ale také stimuluje jejich růst a brání třepení a vypadávání. Dokonce pozitivně působí při předčasném šedivění.

Pokud je obsažen v kosmetických přípravcích, je to jen dobře, dejte si ale pozor, aby nebyly v průhledném obalu. Vitamin C se totiž na světle poměrně rychle rozpadá.

Vitamin D

Existuje jen 13 druhů vitaminů, které si naše tělo neumí vytvořit samo v dostatečném množství. A právě mezi ně patří i vitamin D. Přitom je jeho dostatečný příjem pro organismus klíčový, přispívá totiž k tomu, aby se v našem těle správně vstřebával vápník. Zároveň podporuje imunitu. 

Zařadit jej můžeme i mezi vitaminy, které podporují růst vlasů. Je totiž velmi důležitý při aktivaci kmenových buněk ve vlasových folikulech. Podílí se tak na tvorbě nových vlasových folikulů a zabraňuje předčasnému vypadávání vlasů. 

Jeho nedostatkem trpí naprostá většina obyvatel naší republiky. Důvod je prostý – 90 % vitaminu D, který získáme, pochází ze slunečního záření a jen zbylých 10 % ze stravy. A slunečných dnů je v Česku průměrně jen 62 ročně. Proto je dobré vybírat doplňky stravy, které vitamin D obsahují.

Skupina vitaminů B

Pro zdraví vlasů jsou důležité zejména vitaminy B3, B5, B6, B12 a B7, neboli biotin. To, že v těle chybí vitaminy skupiny B, poznáme podle třepících se konečků vlasů a jejich nadměrným vypadáváním. Vitamin B totiž přispívá k tvorbě červených krvinek, které přenášejí kyslík a potřebné živiny do pokožky hlavy a vlasových folikulů.

S vlasovou výživou je nejčastěji spojován biotin, často označován jako vitamin H. Často se mu přezdívá vitamin krásy, protože podporuje tvorbu kolagenu. Vlasy tak udržuje pevné a zdravé, zamezuje jejich vypadávání a přispívá k jejich růstu. Dokonce zpomaluje šedivění vlasů. 

Minerální látky

Nejen problémy s vlasy a jejich vypadávání, ale i problémy s pletí, mohou znamenat nedostatek minerálních látek v organismu. 

Právě vypadávání vlasů má často na svědomí nedostatek železa, na vině ale může být i nedostatek zinku. Ten je totiž důležitý pro růst folikulů a zajišťuje správnou funkci mazových žláz.

Pro zdraví vlasů je nezbytná také měď, která navíc pomáhá se zachováním jejich přirozené barvy. Nejen vlasovou pokožku udržuje v dobré kondici selen. 

Aktivní látky 

Neméně důležité jsou i aktivní látky, mezi které kromě vitaminů patři například esenciální mastné kyseliny, probiotika nebo aminokyseliny, které jsou základními kameny bílkovin.

Blahodárné účinky některých složek jsou známé už celá staletí. Ale může se jednat i o nové látky, vzniklé na základě moderních výzkumů, kterou jsou obsaženy v doplňcích stravy či kosmetických přípravcích.

Některé se hodí pro všechny typy vlasů, jiné vyhovují pouze konkrétním typům. 

Řeč je například o silném antioxidantu zvaném Astaxanthin. Nezmiňujeme ho jen tak, jeho účinky jsou totiž opravdu úctyhodné – je 6000x silnější než starý dobrý vitamin C. 

Dobré je se také zmínit o extraktech, které mají pro naše vlasy blahodárné účinky. Například Extrakt z plodu palmy trpasličí podporuje růst vlasů. Extrakt z kopřivy dvoudomé je zase perfektním zdrojem křemíku, který má co dočinění se správnou kvalitou vlasů i nehtů. K zahození rozhodně není ani extrakt z černého pepře, který zlepšuje vstřebávání potřebných látek.

Závěr

Pokud není vaše strava opravdu pestrá nebo se některým potravinám vyhýbáte, ať už z důvodu alergie nebo protože je zkrátka nemusíte, je docela možné, že nemáte dostatek všech potřebných živin, což se odráží na kvalitě vlasů.

Dobrým řešením je užívat doplňky stravy, kterými můžete všechny potřebné látky doplnit. Vybírejte kvalitní preparáty, jejichž receptura je sestavena s důrazem na posílení vlasů a podporu růstu nových vlasů.

Obsahují nejen vitaminy a minerály, pochlubit se často mohou i zázračnými účinky zmíněných aktivních látek. Jako bonus se při jejich užívání zlepší i kvalita pokožky a nehtů. 

Zpět na přehled

Mohlo by vás zajímat...

Víte, co vlasy potřebují? Podpořte jejich výživu zevnitř

26. 4. 2023
Když se řekne „vlasová péče“, jistě si jako první vybavíte šampón, kondicionér, masku na vlasy a další kosmetické produkty. Ta správná vlasová péče ale nepůsobí zvenku, nýbrž zevnitř. Co vaše vlasy k tomu, aby byly zdravé a krásné, opravu potřebují? Odpověď najdete v dnešním článku.

Přečíst článek

Objednejte si svou každodenní
dávku sebevědomí a krásy

 
Balení na měsíc (60 tablet)

Balení na měsíc (60 tablet)

Doprava zdarma

Doprava zdarma

Garance spokojenosti nebo vrácení peněz

Garance spokojenosti nebo vrácení peněz

 

Jednorázový nákup

Balení na měsíc (60 tablet)

Jednorázový nákup
Jednorázový nákup - doručení zdarma po celé ČR
649 Kč za celé balení

Pravidelný měsíční odběr

Balení na měsíc (60 tablet) / zasílání každý měsíc

Výhodné měsíční předplatné
Pravidelně přímo do schránky – kdykoliv zrušíte
649 Kč 569 Kč za celé balení Každý měsíc ušetříte 80 Kč

Otázky a odpovědi

Co je NICELIS®? +

NICELIS® je přírodní doplněk stravy, který je vyráběný a certifikovaný v České republice. Díky svému složení zajišťuje zdravé vlasy, nehty a pleť. Podporuje růst vlasů, zabraňuje jejich vypadávání a přispívá k celkovému zdraví vašich vlasů, nehtů a pokožky.


Jak často a kdy by se měl NICELIS® užívat? +

Pro co nejlepší výsledky užívejte NICELIS® dvakrát denně, vždy jednu tabletu ráno a druhou večer, nejlépe během jídla, nebo 15 minut po jídle. Je možné užívat i obě tablety produktu NICELIS® ráno.

Opravdu to funguje? +

I když jsou účinky každého doplňku stravy individuální, dáme ruku do ohně za to, že NICELIS® opravdu funguje. Svým složením patří mezi nejlepší produkty v Česku a při vývoji jsme nezapomněli na žádnou účinnou látku, která má osvědčené účinky na zdravé vlasy, nehty a pleť. Náš produkt navíc obsahuje i Astaxanthin, což je jeden z nejsilnějších antioxidantů na trhu.

Kdy uvidím první výsledky? +

Jako u každého doplňku stravy je potřeba dlouhodobé užívání pro opravdu viditelné výsledky. Nicméně dle našich zkušeností je možné vidět zlepšení již po prvních 50-60 dnech užívání produktu NICELIS®.

Je možné užívání kapslí dlouhodobě, nebo si musím dát pauzu? +

Ano! NICELIS® je přírodní doplněk stravy bez vedlejších účinků, je tedy možné jej užívat dlouhodobě bez nutnosti pauzy.

Co se stane, když přestanu NICELIS® užívat? +

Po skončení užívání se nedostaví žádné vedlejší účinky. Samozřejmě po delším neužívání se může kvalita vlasů vrátit do doby před užíváním produktu NICELIS®.

O nás

Naším cílem bylo vytvořit kvalitní produkt a služby okolo něj, které pomáhají dělat život lepší či jednodušší. Produkt, za který se nikdy nebudeme stydět a který budeme sami používat. Naší prioritou jsou především spokojení zákazníci. Spokojenost kupujícího je vždy na prvním místě, protože víme, že nejlepší reklama je vždy pozitivní recenze či doporučení spokojeného zákazníka.

Více o nás

Nahoru