Nacházíte se zde: Úvod Blog Vlasy Jak mít husté vlasy? Tipy pro docílení hustějších vlasů

Jak mít husté vlasy? Tipy pro docílení hustějších vlasů

Martina Sznapková
18. 10. 2022
Krásné, pevné, lesklé, zdravé a hlavně husté vlasy. To je sen snad každé ženy a nejednoho muže. Někdo zdědil husté vlasy v genetické výbavě, každý ale takové štěstí nemá. Jak docílit husté hřívy a jak se o ni správně starat?
Jak mít husté vlasy? Tipy pro docílení hustějších vlasů

Masky, šampony, bylinky, babské rady… Máte pocit, že už jste vyzkoušeli snad všechno, vzhled vašich vlasů je ale od husté hřívy stále na hony vzdálený? Možná vám prostě nebyly takové vlasy dány do vínku.

Genetika je totiž v tomto ohledu zásadní. Pokud jste objemné kadeře nikdy neměli a v rodině máte spíše řídké vlasy se sklonem k maštění, smiřte se s tím, že opravdu husté vlasy nikdy mít nebudete. Nemusíte ale zoufat, i takové vlasy mohou vypadat lépe! Stačí vědět, jak na to. 

Na druhou stranu, pokud se hustota vlasů oproti dřívějšku snížila, je třeba zpozornět. Může to být ukazatelem nejen zdravotního problému, ale třeba také varováním před nesprávnou péčí či špatným životním stylem.

Pojďme si představit základy, jak docílit hustějších vlasů!

1. Zbavte se zlozvyků

Možná byste i vy měli husté vlasy, kdyby

-    kdybyste si vlasy tak často nebarvili chemickými přípravky,
-    kdybyste si vlasy nekulmovali nebo nežehlili,
-    kdybyste je celý den nenosili napevno stažené gumičkou,
-    kdybyste nechodili spát s mokrou hlavou…

Na každodenní péči je toho hodně co lze změnit, protože ruku na srdce, většina z nás se ke svým vlasům nechová vždy šetrně. V prvé řadě je tak zásadní zamyslet se nad tím, jak se ke svým vlasům chováme a případné nešvary odstranit.

2. Vlasy si pravidelně myjte

Že čistota je půl zdraví platí i pro vlasy. Bez pravidelného mytí se na pokožce hlavy mohou hromadit oleje a toxiny z vnějšího prostředí, které blokují kořínky a vlasům brání v růstu. Na druhou stranu ale příliš časté mytí hlavy vysušuje pokožku a zbavuje ji přirozených olejů, které potřebuje. 

Vyvarujte se proto každodennímu mytí vlasů. Komu se hodně mastí, měl by si je umýt obden. Majitelé suchých vlasů si vystačí s umytím dvakrát a někteří i jednou týdně. 

3. Šampon vybírejte podle složení

Častou příčinou vypadávání vlasů je špatný šampon. Věnujte proto velkou pozornost jeho složení. Paradoxně právě čistící šampony na objem a mastné vlasy často obsahují látky, které mohou podporovat jejich vypadávání.

Pokud ve složení objevíte Sodium Laureth Sulfate nebo Sodium Lauryl Sulfate – (SLS), určitě takový šampon nepoužívejte. Nežádoucí je také kosmetika s obsahem ftalátů, parabenů či formaldehydu

To stejné platí i pro kondicionéry, vlasové spreje, gely nebo tužidla s obsahem zmíněných chemikálií. 

Přednost dejte přírodním šamponům, které vlasy vyživují, hydratují a chrání. Do žádoucího složení patří bambucké máslo, biotin, kofein nebo třeba zelený čaj. Tyto látky totiž podporují růst vlasů. 

Při oplachování se ujistěte, že jste důkladně smyli veškerou pěnu, aby vlasová pokožka nebyla zatížena zbytky přípravků.

4. S vlasy zacházejte opatrně

A to obzvlášť, pokud jsou jemné. Úprava takové kštice by neměla obsahovat časté fénování, pevné stahování gumičkou, kulmování či žehlení. Po umytí vlasy netřete ručníkem a nikdy je nečesejte ještě mokré. 

Pokud se bez žehličky či kulmy neobejdete, aplikujte pro ochranu před teplem speciální stylingové přípravky. Většina z nich obsahuje silikon, který se po povrchu vlasu snadno rozprostře a ochrání je před tepelným poškozením.

5. Vlasům škodí i barvení

Šetrnost je na místě i při barvení. Barvy jsou plné chemikálií, které zbavují vlas přirozené ochranné bariéry a oslabují vlasová vlákna

Ideální by bylo si vlasy nebarvit vůbec, mnoho žen i mužů se ale bez barvy zkrátka neobejde. Proto své vlasy barvěte co nejméně, pokud se barvíte doma, dbejte na následnou vyživující péči nebo vyzkoušejte přírodní barvy na vlasy. 

6. Vyzkoušejte přípravky pro růst vlasů

S vypadáváním vlasů se už většina lidí nemusí smířit. Dnešní doba přináší řešení v podobě přípravků pro jejich růst, které jsou efektivní a nemají vedlejší účinky. 

Řeč je o vlasových sérech a roztocích napomáhajících obnově růstu. Vtírají se přímo do vlasové pokožky, ovšem výsledky přinášejí až po několika měsících intenzivní kúry. Růst vlasů a jejich obnova je dlouhodobý proces, proto první výsledky neočekávejte dříve než po 3 měsících pravidelného užívání.

7. Nebojte se kadeřníka

Správný střih je tou nejjednodušší možností, jak rychle a účinně zahustit řídké vlasy. Vhodný tvar účesu vlasy nadzvedne a vlasy budou vypadat hustší. Takového efektu docílíte kratšími a vrstvenými střihy. 

Ať už máte účes jakýkoli, nezapomínejte na pravidelné zastřihávání. Vlasy tak zbavíte poškozených konečků a zároveň předejdete jejich dalšímu třepení.

8. Upravte jídelníček

Bez dravého jídelníčku to nepůjde! Vlasy ke zdravému růstu potřebují dostatek vitaminů a minerálů. Důležité jsou také proteiny, které dodávají pevnost a lesk. Ty najdete v libovém mase, ořeších či vejcích.

Růst vlasů podporují omega 3 mastné kyseliny, které obsahuje třeba avokádo, sardinky, vlašské ořechy nebo semínka. Vitamin C je důležitý nejen v chřipkovém období, jeho dostatek je nezbytný i pro vlasy! Z minerálů by pak tělu neměl chybět hlavně hořčík, síra, zinek a křemík.

Omezte zlozvyky, jako je kouření nebo časté pití kávy, alkoholu či mlsání. A zapomeňte na drastické diety! Za vyzkoušení rozhodně stojí přírodní doplňky stravy, které tělu pomohou udržet správnou hladinu všech potřebných vitaminů i minerálů. 

9. Pozor na stres a vnější vlivy 

Za nadměrné vypadávání vlasů může často stres. Nesvědčí zdraví ani vlasům. Řeč je hlavně o stresu dlouhodobém, snažte se s ním bojovat a zbytečně se nenervovat. 

Když je řeč o vnějších vlivech, na mysli máme prašné prostředí, cigaretový kouř nebo třeba sluneční záření. Sluneční paprsky obsahující UVA a UVB záření působí nejen na kůži, ale také na naše vlasy a pokožku hlavy. Všimněte si, že během léta jsou vaše vlasy sušší a křehčí.

Proti vnějším vlivům dokážou vlasy ochránit některé kosmetické produkty, ale třeba také klasika v podobě pokrývky hlavy. 

10. Dopřejte si masáž hlavy

Masáž hlavy je příjemná a navíc stimuluje růst vlasů. Prokrvuje vlasovou pokožku, díky čemuž do vlasových kořínků proudí více kyslíku i živin. Pokožku hlavy masírujte vždy jemně konečky prstů. 

Závěr

I s jemnými a řídkými vlasy toho jde hodně vykouzlit. Stačí odstranit zlozvyky, chovat se k vlasům šetrně, používat kvalitní kosmetiku a zvolit správný střih a účes. Když nebudete vlasům sami škodit a podpoříte jejich růst, určitě se vám odmění lepší kvalitou. 

Zpět na přehled

Mohlo by vás zajímat...

Víte, co vlasy potřebují? Podpořte jejich výživu zevnitř

26. 4. 2023
Když se řekne „vlasová péče“, jistě si jako první vybavíte šampón, kondicionér, masku na vlasy a další kosmetické produkty. Ta správná vlasová péče ale nepůsobí zvenku, nýbrž zevnitř. Co vaše vlasy k tomu, aby byly zdravé a krásné, opravu potřebují? Odpověď najdete v dnešním článku.

Přečíst článek

Objednejte si svou každodenní
dávku sebevědomí a krásy

 
Balení na měsíc (60 tablet)

Balení na měsíc (60 tablet)

Doprava zdarma

Doprava zdarma

Garance spokojenosti nebo vrácení peněz

Garance spokojenosti nebo vrácení peněz

 

Jednorázový nákup

Balení na měsíc (60 tablet)

Jednorázový nákup
Jednorázový nákup - doručení zdarma po celé ČR
649 Kč za celé balení

Pravidelný měsíční odběr

Balení na měsíc (60 tablet) / zasílání každý měsíc

Výhodné měsíční předplatné
Pravidelně přímo do schránky – kdykoliv zrušíte
649 Kč 569 Kč za celé balení Každý měsíc ušetříte 80 Kč

Otázky a odpovědi

Co je NICELIS®? +

NICELIS® je přírodní doplněk stravy, který je vyráběný a certifikovaný v České republice. Díky svému složení zajišťuje zdravé vlasy, nehty a pleť. Podporuje růst vlasů, zabraňuje jejich vypadávání a přispívá k celkovému zdraví vašich vlasů, nehtů a pokožky.


Jak často a kdy by se měl NICELIS® užívat? +

Pro co nejlepší výsledky užívejte NICELIS® dvakrát denně, vždy jednu tabletu ráno a druhou večer, nejlépe během jídla, nebo 15 minut po jídle. Je možné užívat i obě tablety produktu NICELIS® ráno.

Opravdu to funguje? +

I když jsou účinky každého doplňku stravy individuální, dáme ruku do ohně za to, že NICELIS® opravdu funguje. Svým složením patří mezi nejlepší produkty v Česku a při vývoji jsme nezapomněli na žádnou účinnou látku, která má osvědčené účinky na zdravé vlasy, nehty a pleť. Náš produkt navíc obsahuje i Astaxanthin, což je jeden z nejsilnějších antioxidantů na trhu.

Kdy uvidím první výsledky? +

Jako u každého doplňku stravy je potřeba dlouhodobé užívání pro opravdu viditelné výsledky. Nicméně dle našich zkušeností je možné vidět zlepšení již po prvních 50-60 dnech užívání produktu NICELIS®.

Je možné užívání kapslí dlouhodobě, nebo si musím dát pauzu? +

Ano! NICELIS® je přírodní doplněk stravy bez vedlejších účinků, je tedy možné jej užívat dlouhodobě bez nutnosti pauzy.

Co se stane, když přestanu NICELIS® užívat? +

Po skončení užívání se nedostaví žádné vedlejší účinky. Samozřejmě po delším neužívání se může kvalita vlasů vrátit do doby před užíváním produktu NICELIS®.

O nás

Naším cílem bylo vytvořit kvalitní produkt a služby okolo něj, které pomáhají dělat život lepší či jednodušší. Produkt, za který se nikdy nebudeme stydět a který budeme sami používat. Naší prioritou jsou především spokojení zákazníci. Spokojenost kupujícího je vždy na prvním místě, protože víme, že nejlepší reklama je vždy pozitivní recenze či doporučení spokojeného zákazníka.

Více o nás

Nahoru