Nacházíte se zde: Úvod Blog Vlasy Nejlepší přípravek na růst vlasů. Co musí obsahovat?

Nejlepší přípravek na růst vlasů. Co musí obsahovat?

Martina Sznapková
21. 4. 2022
Nejlepší přípravek na růst vlasů. Co musí obsahovat?

Osnova:
Šampony pro růst vlasů
Séra, tonika
Potravinové doplňky
Co by měl kvalitní přípravek pro růst vlasů obsahovat?
Vitaminy
Minerály
Další aktivní látky
Aminokyseliny
Kolagen
Kopřiva dvoudomá
Černý pepř
Závěr

Říká se, že vlasy jsou korunou krásy. Každá žena chce mít krásné a zdravé vlasy, spoustu z nich ale trápí řídnutí vlasů, nadměrné vypadávání nebo pomalý růst vlasů. Pomoci mohou speciální šampony, vlasová séra, oleje, masky, tonika či doplňky stravy. Na trhu je nejrůznějších produktů nepřeberné množství a vybrat si mezi nimi kvalitní přípravek, který opravdu pomůže, není vůbec snadné.

Šampony pro růst vlasů

V péči o vlasy je nejdůležitější šetrné a pravidelné čistění pokožky hlavy. Problémy s růstem či vypadáváním vlasů může pomoci vyřešit šampon pro růst vlasů, případně proti jejich vypadávání.

Takový přípravek by měl být jemný a nesmí vlasy zatěžovat ani je vysušovat. Kvalitní šampony posilují strukturu vlasu a stimulují jejich růst.

Většina z nich obsahuje kofein, který působí na vlasové folikuly tím, že zlepšuje prokrvení pokožky hlavy.

Séra, tonika

Jedná o tzv. aktivátory růstu vlasů a na řadu by měly přijít ve chvíli, kdy šampon na problém nestačí. Aktivátor je koncentrovaný přípravek cílený pouze na stimulaci růstu vlasů.

Komplexně pečuje o pokožku hlavy, kterou regeneruje a hydratuje. Nanáší se ke kořínkům a většinou se neoplachuje.

Potravinové doplňky

Právě nepravidelná či špatně nutričně vyvážená strava se může projevit na zhoršené kvalitě vlasů, nehtů i kůže. Kdo ale má v dnešní uspěchané době čas a prostor jíst vždy pravidelně a kvalitě?

Nejlepší je samozřejmě získávat veškeré živiny právě ze stravy, pomoci svým vlasům ale můžete i potravinovými doplňky, které mohou zpomalit nebo dokonce zvrátit proces řídnutí vlasů a udržet je husté a zdravé.

Oproti kosmetickým výrobkům mají několik výhod. Patří mezi ně dlouhodobý účinek či výživa vlasů zevnitř a navíc podporují také zdraví pokožky i nehtů.

Co by měl kvalitní přípravek pro růst vlasů obsahovat?

V posledních letech jsou na vzestupu přírodní a celkově zdravější způsoby léčby problémů s vlasy. Kvalitní prostředky obsahují co nejméně chemických látek, za to v nich nesmí chybět minerály a aktivní látky, jako vitaminy či extrakty z rostlin.

Vitaminy

Nejdůležitějšími vitaminy pro vlasy jsou vitaminy skupiny B, vitamin A, C a D.

Vitamin B7 (biotin) patří mezi nejpopulárnější vlasové vitaminy, dokáže zpevnit křehkou texturu vlasů, posiluje vnitřní proteinové struktury vlasových folikulů, ale také nehtů a pleti.

Vitamin B12 přispívá k normální tvorbě červených krvinek a podílí se na procesu dělení buněk.

Pro zdraví vlasů je také důležitý vitamin B3, který přispívá k udržení normálního stavu sliznic a vitaminy B5 a B6.

Vitamin A prospívá jak růstu vlasů, tak i zdraví pokožky hlavy. Dokáže mírně urychlit růst vlasů a jako bonus posiluje přirozený proces hydratace pokožky.

Vitamin C je účinný antioxidant, chrání buňky před předčasným stárnutím i poškozením. V kosmetických přípravcích je ceněný i kvůli svým omlazujícím schopnostem.

Navíc zlepšuje účinnost kolagenu.

Vitamin D podporuje tvorbu nových vlasových folikulů.

Minerály

Nedostatek železa bývá často zásadním faktorem při vypadávání vlasů. Stejně tak může být s vypadáváním vlasů spojen nedostatek zinku. Je totiž důležitý pro růst folikulů a zajišťuje správnou funkci mazových žláz.

Dalším minerálem důležitým pro naše vlasy je měď. Přispívá ke zdraví vlasů a k zachování jejich barvy, navíc pomáhá předcházet jejich vypadávání. Udržovat pružnou a hebkou pokožku (i tu vlasovou) pomáhá selen.

Další aktivní látky

Aktivní látky působí blahodárně na náš organismus. Kromě vitaminů mezi ně patří například esenciální mastné kyseliny, probiotika nebo aminokyseliny, které jsou základními kameny bílkovin.

Účinky těchto složek jsou někdy prověřené už celá staletí, jindy se jedná o nové látky, vzniklé na základě moderních výzkumů. Některé se hodí pro všechny typy vlasů, jiné vyhovují pouze konkrétním typům.

Aminokyseliny

Aminokyseliny by neměly chybět v žádném potravinovém doplňku na podporu růstu vlasů.

Aminokyselina L-methionin chrání vlasy před poškozením a předčasným stárnutím. Navíc dokáže podpořit zdravý růst vlasů, nehtů i nových buněk kůže.

Další důležitou aminokyselinou pro naše vlasy je L-cystein. Díky němu je vlasovým buňkám dodávána síra, která je pomáhá udržovat silné a pevné.

Psychické napětí a stres vlasům vůbec neprospívají a mohou stát za jejich zvýšeným vypadáváním. L-tyrosin je aminokyselina, která hraje velmi důležitou roli při zvládání stresu a má vliv na tvorbu melaninu, což je pigment určující barvu kůže a vlasů.

Kolagen

Kolagen se přirozeně vyskytuje v pokožce i vlasech. Vytvoří na vašich vlasech neviditelný ochranný film, navrací vlasům vitalitu a zajišťuje jejich zdravý růst.

Kopřiva dvoudomá

Kdo by neznal kopřivový šampon. Kopřiva pomáhá řešit problémy se slabými vlasy i s jejich vypadáváním. Také vyrovnává rovnováhu v pokožce a povzbuzuje růst nových vlasů.

Černý pepř

Černý pepř obsahuje silný antioxidant piperin, který může chránit buňky našeho těla před volnými radikály. Černý pepř má za následek zlepšení vstřebávání živin, zrychluje metabolismus, dokonce léčí kožní problémy a působí proti šedivění vlasů. Navíc urychluje a zlepšuje vstřebávání ostatních látek.

Závěr

Ať už si vyberete sérum, šampon nebo doplněk stravy, vždy pečlivě čtete složení! Abyste nenapáchaly více škody, než užitku, dejte si pozor také na jejich složky, které by vám mohly způsobit alergii. Důležité je zmínit, že ani ten nejkvalitnější produkt není všemocný a řídnutí nebo vypadávání vlasů může být vodítkem k odhalení zdravotního problému.

Zpět na přehled

Mohlo by vás zajímat...

Víte, co vlasy potřebují? Podpořte jejich výživu zevnitř

26. 4. 2023
Když se řekne „vlasová péče“, jistě si jako první vybavíte šampón, kondicionér, masku na vlasy a další kosmetické produkty. Ta správná vlasová péče ale nepůsobí zvenku, nýbrž zevnitř. Co vaše vlasy k tomu, aby byly zdravé a krásné, opravu potřebují? Odpověď najdete v dnešním článku.

Přečíst článek

Objednejte si svou každodenní
dávku sebevědomí a krásy

 
Balení na měsíc (60 tablet)

Balení na měsíc (60 tablet)

Doprava zdarma

Doprava zdarma

Garance spokojenosti nebo vrácení peněz

Garance spokojenosti nebo vrácení peněz

 

Jednorázový nákup

Balení na měsíc (60 tablet)

Jednorázový nákup
Jednorázový nákup - doručení zdarma po celé ČR
649 Kč za celé balení

Pravidelný měsíční odběr

Balení na měsíc (60 tablet) / zasílání každý měsíc

Výhodné měsíční předplatné
Pravidelně přímo do schránky – kdykoliv zrušíte
649 Kč 569 Kč za celé balení Každý měsíc ušetříte 80 Kč

Otázky a odpovědi

Co je NICELIS®? +

NICELIS® je přírodní doplněk stravy, který je vyráběný a certifikovaný v České republice. Díky svému složení zajišťuje zdravé vlasy, nehty a pleť. Podporuje růst vlasů, zabraňuje jejich vypadávání a přispívá k celkovému zdraví vašich vlasů, nehtů a pokožky.


Jak často a kdy by se měl NICELIS® užívat? +

Pro co nejlepší výsledky užívejte NICELIS® dvakrát denně, vždy jednu tabletu ráno a druhou večer, nejlépe během jídla, nebo 15 minut po jídle. Je možné užívat i obě tablety produktu NICELIS® ráno.

Opravdu to funguje? +

I když jsou účinky každého doplňku stravy individuální, dáme ruku do ohně za to, že NICELIS® opravdu funguje. Svým složením patří mezi nejlepší produkty v Česku a při vývoji jsme nezapomněli na žádnou účinnou látku, která má osvědčené účinky na zdravé vlasy, nehty a pleť. Náš produkt navíc obsahuje i Astaxanthin, což je jeden z nejsilnějších antioxidantů na trhu.

Kdy uvidím první výsledky? +

Jako u každého doplňku stravy je potřeba dlouhodobé užívání pro opravdu viditelné výsledky. Nicméně dle našich zkušeností je možné vidět zlepšení již po prvních 50-60 dnech užívání produktu NICELIS®.

Je možné užívání kapslí dlouhodobě, nebo si musím dát pauzu? +

Ano! NICELIS® je přírodní doplněk stravy bez vedlejších účinků, je tedy možné jej užívat dlouhodobě bez nutnosti pauzy.

Co se stane, když přestanu NICELIS® užívat? +

Po skončení užívání se nedostaví žádné vedlejší účinky. Samozřejmě po delším neužívání se může kvalita vlasů vrátit do doby před užíváním produktu NICELIS®.

O nás

Naším cílem bylo vytvořit kvalitní produkt a služby okolo něj, které pomáhají dělat život lepší či jednodušší. Produkt, za který se nikdy nebudeme stydět a který budeme sami používat. Naší prioritou jsou především spokojení zákazníci. Spokojenost kupujícího je vždy na prvním místě, protože víme, že nejlepší reklama je vždy pozitivní recenze či doporučení spokojeného zákazníka.

Více o nás

Nahoru