Nacházíte se zde: Úvod Blog Vlasy L-Methionin a jeho účinky na vlasy, nehty a pleť

L-Methionin a jeho účinky na vlasy, nehty a pleť

Martina Sznapková
20. 1. 2023
Methionin je jednou z dvaceti aminokyselin, které naše tělo potřebuje ke správnému fungování. Ovlivňuje tvorbu bílkovin, mimo jiné také keratinu, základního stavebního kamene vlasů a nehtů.
L-Methionin a jeho účinky na vlasy, nehty a pleť

Pro strukturu vlasů a nehtů je L-methionin zásadní. Právě díky této aminokyselině jsou nejen vlasy a nehty, ale také pokožka zdravé a dostatečně kvalitní. Krom toho má ještě mnoho jiných důležitých funkcí. Pojďme se na ně podívat zblízka. 

Proč je L-Methionin důležitý

L-Methionin je nezbytný pro správné fungování mnoha fyziologických procesů v našem těle. Bílkoviny našeho těla se skládají ze vzájemných kombinací dvaceti tzv. proteinogenních aminokyselin, mezi které L-Methionin také patří. Na to, aby bílkoviny fungovaly tak, jak mají, je potřeba, aby v organismu bylo dostatečné množství každé aminokyseliny, L-Methionin nevyjímaje.

Právě L-Methionin se účastní rozkladu tuků a brání jejich ukládání v játrech a cévách, podporuje správné fungování trávicí soustavy, urychluje buněčný metabolismus. 

Je silným antioxidantem, který pomáhá chránit naše tělo před vlivem volných radikálů a svou činností ovlivňuje buněčné stárnutí. Zpomaluje proces stárnutí a dokonce může podpořit snížení cholesterolu. 

Dokáže ovlivňovat naši náladu a psychický klid, je totiž podstatný při vzniku adrenalinu a noradrenalinu.

L-Methionin by neměl zajímat pouze ty, kteří touží po krásné pleti, nehtech i vlasech, ale také sportovce. Byly prokázány jeho pozitivní účinky na rozvoj svalové hmoty a síly a navíc přispívá ke správné funkci kloubů. 

L-Methionin a vlasy, nehty a pleť

Spolu s kvalitou vlasů, nehtů a kůže jsou nejčastěji spojovány měď, biotin, kolagen či selen. Nejsou to ale jediné látky nezbytné pro naši krásu. Zapomínat by se rozhodně nemělo ani na L-Methionin.

Jeho účinky se promítají do pokožky, vlasů i nehtů právě díky jeho propojení s keratinem. Navíc je v L-Methioninu obsažena síra, která je důležitým prvkem v boji s vypadáváním vlasů

L-Methionin dovede vlasy, nehty a kůži vyživovat a tím, že je antioxidantem, je chrání před znečištěním a poškozením vnějšími vlivy. Zpomaluje proces stárnutí a zlepšuje absorpci důležitých živin.

Díky tomu všemu mohou vlasy vyrůst do požadované délky a nabrat potřebný objem. Posilují se také nehty, které jsou díky tomu méně lámavé a netřepí se. Pleť vypadá mladší a má pěstěnější vzhled.

Odkud ho získat

I když má L-Methionin úctyhodné účinky na naše tělo, jedná se o nejméně zastoupenou aminokyselinu a organismus si ji nedokáže sám syntetizovat, proto ji do něj musíme dodávat potravou. Existují dva způsoby, jak ho do těla dostat – ve stravě nebo prostřednictvím výživových doplňků.

Mezi potraviny, ve kterých se L-Methionin nachází v největším množství, patří maso, ryby, mléko a mléčné výrobky (hlavně sýry), luštěniny a quinoa.

Jeho doporučená denní dávka je 25 miligramů na každý gram přijaté bílkoviny. Laicky řečeno – toto množství nemusí být úplně snadné každý den dodržet, a proto není vůbec špatné užívat některý z doplňků stravy, ve kterých je obsažen.

Zejména pokud chcete zlepšit stav vašich vlasů, pokožky či nehtů. 

Víte, že L-methionin je obsažen v prémiovém doplňku stravy Nicelis? I díky obsahu této skvělé aminokyseliny je Nicelis jeden z nejlepších produktů na vlasy, nehty a pleť.

Kdy si dát na L-Methionin pozor

Užívání L- Methioninu může u citlivějších jedinců vyvolat lehké vedlejší účinky, mezi které se řadí ospalost, podrážděnost a mírná nevolnost. Doporučován obecně není těhotným a kojícím ženám. 

Jeho užívání by s lékařem měli probrat lidé, kteří mají poškozená játra, trpí acidózou, schizofrenií nebo aterosklerózou.

Závěr

Jistě se vám občas stává, že si při čtení obsahu kosmetických či výživových produktů připadáte jako Alenka v říši divů. Teď už jste zase o něco chytřejší a víte, že v kvalitních doplňcích stravy pro krásné vlasy, nehty či pleť by esenciální aminokyselina zvaná L- Methionin rozhodně neměla chybět. 

Zpět na přehled

Mohlo by vás zajímat...

Víte, co vlasy potřebují? Podpořte jejich výživu zevnitř

26. 4. 2023
Když se řekne „vlasová péče“, jistě si jako první vybavíte šampón, kondicionér, masku na vlasy a další kosmetické produkty. Ta správná vlasová péče ale nepůsobí zvenku, nýbrž zevnitř. Co vaše vlasy k tomu, aby byly zdravé a krásné, opravu potřebují? Odpověď najdete v dnešním článku.

Přečíst článek

Objednejte si svou každodenní
dávku sebevědomí a krásy

 
Balení na měsíc (60 tablet)

Balení na měsíc (60 tablet)

Doprava zdarma

Doprava zdarma

Garance spokojenosti nebo vrácení peněz

Garance spokojenosti nebo vrácení peněz

 

Jednorázový nákup

Balení na měsíc (60 tablet)

Jednorázový nákup
Jednorázový nákup - doručení zdarma po celé ČR
649 Kč za celé balení

Pravidelný měsíční odběr

Balení na měsíc (60 tablet) / zasílání každý měsíc

Výhodné měsíční předplatné
Pravidelně přímo do schránky – kdykoliv zrušíte
649 Kč 569 Kč za celé balení Každý měsíc ušetříte 80 Kč

Otázky a odpovědi

Co je NICELIS®? +

NICELIS® je přírodní doplněk stravy, který je vyráběný a certifikovaný v České republice. Díky svému složení zajišťuje zdravé vlasy, nehty a pleť. Podporuje růst vlasů, zabraňuje jejich vypadávání a přispívá k celkovému zdraví vašich vlasů, nehtů a pokožky.


Jak často a kdy by se měl NICELIS® užívat? +

Pro co nejlepší výsledky užívejte NICELIS® dvakrát denně, vždy jednu tabletu ráno a druhou večer, nejlépe během jídla, nebo 15 minut po jídle. Je možné užívat i obě tablety produktu NICELIS® ráno.

Opravdu to funguje? +

I když jsou účinky každého doplňku stravy individuální, dáme ruku do ohně za to, že NICELIS® opravdu funguje. Svým složením patří mezi nejlepší produkty v Česku a při vývoji jsme nezapomněli na žádnou účinnou látku, která má osvědčené účinky na zdravé vlasy, nehty a pleť. Náš produkt navíc obsahuje i Astaxanthin, což je jeden z nejsilnějších antioxidantů na trhu.

Kdy uvidím první výsledky? +

Jako u každého doplňku stravy je potřeba dlouhodobé užívání pro opravdu viditelné výsledky. Nicméně dle našich zkušeností je možné vidět zlepšení již po prvních 50-60 dnech užívání produktu NICELIS®.

Je možné užívání kapslí dlouhodobě, nebo si musím dát pauzu? +

Ano! NICELIS® je přírodní doplněk stravy bez vedlejších účinků, je tedy možné jej užívat dlouhodobě bez nutnosti pauzy.

Co se stane, když přestanu NICELIS® užívat? +

Po skončení užívání se nedostaví žádné vedlejší účinky. Samozřejmě po delším neužívání se může kvalita vlasů vrátit do doby před užíváním produktu NICELIS®.

O nás

Naším cílem bylo vytvořit kvalitní produkt a služby okolo něj, které pomáhají dělat život lepší či jednodušší. Produkt, za který se nikdy nebudeme stydět a který budeme sami používat. Naší prioritou jsou především spokojení zákazníci. Spokojenost kupujícího je vždy na prvním místě, protože víme, že nejlepší reklama je vždy pozitivní recenze či doporučení spokojeného zákazníka.

Více o nás

Nahoru