Nacházíte se zde: Úvod Blog Pleť Jak na detoxikaci organismu přirozenou cestou

Jak na detoxikaci organismu přirozenou cestou

Martina Sznapková
3. 8. 2022
Jak na detoxikaci organismu přirozenou cestou

Osnova:
Co je to vlastně detox?
Jak se škodlivé látky dostávají do těla
Je možné detoxikovat pleť?
1. Pijte hodně vody
2. Správná strava jako základ k detoxikaci organismu
3. Dopřávejte si relax v sauně
4. Vyhýbejte se stresu
5. Čistá pleť jako základ
6. Vyzkoušejte masku, peeling nebo parní lázeň
7. Omezte cukr
8. Vypoťte toxiny cvičením
9. Omezte alkohol i kouření
Závěr

Detoxikace organismu, očista těla, restart organismu. Zatímco před lety se tyto pojmy příliš nepoužívaly, dnes jsou spolu se zájmem o zdravý životní styl poměrně populární.

Detox se používá ve spojení s kosmetikou, různými druhy diet nebo některými potravinami, které mají schopnost eliminovat škodlivé látky v našem těle.

Co je to vlastně detox?

Detox je souhrnný název pro očistu těla od toxinů z okolního prostředí, jídla či následků nezdravého životního stylu. Toxiny jsou škodlivé látky, které naše tělo zatěžují a z dlouhodobého hlediska negativně ovlivňují zdraví.

Tělo se umí detoxikovat samo, škodlivé látky z něj vylučují ledviny, játra a střeva. To, jak organismus tento proces zvládá, ale silně ovlivňují naše návyky - jídelníček, pitný režim, fyzická kondice, kvalita spánku či schopnost odolávat stresu.

Jak se škodlivé látky dostávají do těla

I když máte pocit, že žijete zdravě, toxinům se vaše tělo stejně úplně nevyhne. Dostávají se do něj totiž z ovzduší v podobě například výfukových plynů nebo třeba cigaretového kouře.

Toxiny také najdeme v jídle a nápojích. Umělá sladidla, éčka, konzervanty nebo pesticidy, všechny tyto „přísady“ mnohých potravin jsou plné toxinů.

Naše tělo může škodlivé toxiny produkovat i samo skrze bakterie, nesprávně fungující orgány a také přemírou stresu.

Toxiny se do těla dostávají také přes kůži, v chemické kosmetice nebo prostřednictvím čisticích prostředků.

Je možné detoxikovat pleť?

Ano i ne. I když jste už o detoxikaci pleti jistě slyšeli, z lékařského hlediska její samotná detoxikace není možná.

Toxiny, které už naším krevním oběhem putují, nemohou tělo opustit skrze kožní póry. Na druhou stranu ale můžeme zbavit samotnou pokožku nečistot, jako je usazený prach, nadbytečný kožní maz, odumřelé kožní buňky nebo zbytky potu. Kromě toho také můžeme posílit ochrannou bariéru pleti a pomoci kůži chránit před toxiny z ovzduší nebo před UV paprsky.

Zkrátka pokud se o sebe a svou pokožku příliš nestaráme, několikadenní detox, který „nastartuje organismus a vše rychle vrátí do původního stavu“ není možný. Správnou pravidelnou péčí, životním stylem a dodržováním jednoduchých pravidel ale lze poměrně snadno pokožku detoxikovat a dosáhnout tak jejího zdravého a zářivého vzhledu. Jak na to?

1. Pijte hodně vody

Víc než hydratační krémy nebo séra potřebuje pokožka obyčejnou vodu. Dostatek vláhy je nutný k tomu, aby správně fungovaly regenerační procesy a z kůže se vylučovaly škodliviny.

Hydratační prostředky používejte, ale především pijte, a to nejlépe čistou vodu. Doplnit ji můžete bylinkovými čaji, ovocnými nebo zeleninovými šťávami a třeba také vývary. Vývary totiž obsahují kolagen i další látky, které jsou pro kůži prospěšné.

2. Správná strava jako základ k detoxikaci organismu

Zázračné detoxikační kúry, nápoje či diety. Není od věci vyzkoušet potraviny, které mají schopnost tělo detoxikovat, na diety už si ale dejte velký pozor. Často napáchají více škody, než užitku!

Ideální cestou je osvojit si principy očistného jídelníčku, který pleti zaručeně prospěje:

- snažte se vyhýbat uzeninám, cukru, polotovarům, tučnému masu,
- jezte co nejvíce sezónních potravin, zeleniny, ovoce, luštěnin, celozrnných potravin,
- nebojte se méně obvyklých druhů koření, jako třeba římský kmín, kurkuma či koriandr, které detoxikaci podporují.

3. Dopřávejte si relax v sauně

Pokud do sauny občas zavítáte, tak jste si určitě všimli, jak jemnou a hladkou pleť máte po její návštěvě. Saunování pomáhá vyplavit škodliviny a nečistoty skrze kožní póry, navíc otužuje organismus a umí zbavit napětí i stresu.

4. Vyhýbejte se stresu

Když jsme ve stresu, může naše tělo produkovat tzv. psychotoxin, který stejně jako jiné toxiny poškozuje tělesné tkáně. Stres navíc způsobuje zvýšenou produkci kožního mazu, a tak zhoršuje kvalitu pleti. Při stresu jsme napjatí a stažení, což snižuje proudění krve v pleti a ta získá bledý nezdravý vzhled.

5. Čistá pleť jako základ

Pleť je třeba každý den zbavit nečistot, čím kratší dobu na ni zůstanou, tím méně škod napáchají. Řeč je nejen o zbytcích make-upu, ale také o dalších nečistotách, mazu a prachových částicích, které pleť dráždí.

6. Vyzkoušejte masku, peeling nebo parní lázeň

Pravidelné čistění pleti je nezbytný základ. Její čistotu a zdraví ale můžete navíc podpořit aplikací čistících pleťových masek. Pokud své pleti chcete dopřát tu nejlepší péči, před nanesením masky si dopřejte parní lázeň z bylinkových odvarů. Pleť tak dokáže účinné látky lépe vstřebat.

Pravidelné jemné peelingy obličeje zkuste zařadit alespoň jednou týdně do své rutiny.

7. Omezte cukr

Mlsejte, ale s mírou! Příliš velké množství cukru v organismu totiž způsobuje jev zvaný glykace pleti, kdy začne docházet k úbytku kolagenových a elastinových vláken, která udržují kůži pevnou a bez vrásek. Důsledkem je vrásčitá a povadlá tvář, případně akné.

8. Vypoťte toxiny cvičením

Pocení je výborným způsobem, jak přirozeně detoxikovat tělo i pokožku. Toxiny se prostřednictvím potu dostávají z těla ven. Po cvičení si ale vždy umyjte obličej a pot na obličeji nenechávejte zbytečně dlouho.

9. Omezte alkohol i kouření

V tabákovém kouři bylo až dosud kromě nikotinu identifikováno více než 4 000 chemických substancí, které se podílejí na škodlivých účincích kouření. Cigarety jsou zkrátka plné toxinů a nejen zdraví pokožky je jedním z důvodů, proč přestat. Kouření zrychluje stárnutí pokožky, zpomaluje hojení ran a zhoršuje kožní onemocnění.

Nadměrné pití alkoholu zase zatěžuje játra, která pak nemohou správně fungovat a filtrovat toxiny z těla. Navíc alkohol vysušuje pokožku, která pak vypadá unaveně a bez života.

Závěr

V závěru pro vás máme pár dobrých rad:
- s detoxikací začínejte pozvolna a nečekejte okamžité výsledky,
- udělejte revizi své koupelny a zbavte se kosmetiky plné chemie, nahraďte ji přírodními produkty,
- nezapomínejte, že zdraví pokožky škodí také výfukové plyny, prach, UV záření, přetopené místnosti, klimatizace, světlo z počítače či mobilu nebo cigaretový kouř, i když sami nekouříte,
- udržujte čistou nejen pokožku, ale také mobil. Je totiž plný nečistot, které si při telefonování přikládáme přímo na obličej.

Zpět na přehled

Mohlo by vás zajímat...

Víte, co vlasy potřebují? Podpořte jejich výživu zevnitř

26. 4. 2023
Když se řekne „vlasová péče“, jistě si jako první vybavíte šampón, kondicionér, masku na vlasy a další kosmetické produkty. Ta správná vlasová péče ale nepůsobí zvenku, nýbrž zevnitř. Co vaše vlasy k tomu, aby byly zdravé a krásné, opravu potřebují? Odpověď najdete v dnešním článku.

Přečíst článek

Objednejte si svou každodenní
dávku sebevědomí a krásy

 
Balení na měsíc (60 tablet)

Balení na měsíc (60 tablet)

Doprava zdarma

Doprava zdarma

Garance spokojenosti nebo vrácení peněz

Garance spokojenosti nebo vrácení peněz

 

Jednorázový nákup

Balení na měsíc (60 tablet)

Jednorázový nákup
Jednorázový nákup - doručení zdarma po celé ČR
649 Kč za celé balení

Pravidelný měsíční odběr

Balení na měsíc (60 tablet) / zasílání každý měsíc

Výhodné měsíční předplatné
Pravidelně přímo do schránky – kdykoliv zrušíte
649 Kč 569 Kč za celé balení Každý měsíc ušetříte 80 Kč

Otázky a odpovědi

Co je NICELIS®? +

NICELIS® je přírodní doplněk stravy, který je vyráběný a certifikovaný v České republice. Díky svému složení zajišťuje zdravé vlasy, nehty a pleť. Podporuje růst vlasů, zabraňuje jejich vypadávání a přispívá k celkovému zdraví vašich vlasů, nehtů a pokožky.


Jak často a kdy by se měl NICELIS® užívat? +

Pro co nejlepší výsledky užívejte NICELIS® dvakrát denně, vždy jednu tabletu ráno a druhou večer, nejlépe během jídla, nebo 15 minut po jídle. Je možné užívat i obě tablety produktu NICELIS® ráno.

Opravdu to funguje? +

I když jsou účinky každého doplňku stravy individuální, dáme ruku do ohně za to, že NICELIS® opravdu funguje. Svým složením patří mezi nejlepší produkty v Česku a při vývoji jsme nezapomněli na žádnou účinnou látku, která má osvědčené účinky na zdravé vlasy, nehty a pleť. Náš produkt navíc obsahuje i Astaxanthin, což je jeden z nejsilnějších antioxidantů na trhu.

Kdy uvidím první výsledky? +

Jako u každého doplňku stravy je potřeba dlouhodobé užívání pro opravdu viditelné výsledky. Nicméně dle našich zkušeností je možné vidět zlepšení již po prvních 50-60 dnech užívání produktu NICELIS®.

Je možné užívání kapslí dlouhodobě, nebo si musím dát pauzu? +

Ano! NICELIS® je přírodní doplněk stravy bez vedlejších účinků, je tedy možné jej užívat dlouhodobě bez nutnosti pauzy.

Co se stane, když přestanu NICELIS® užívat? +

Po skončení užívání se nedostaví žádné vedlejší účinky. Samozřejmě po delším neužívání se může kvalita vlasů vrátit do doby před užíváním produktu NICELIS®.

O nás

Naším cílem bylo vytvořit kvalitní produkt a služby okolo něj, které pomáhají dělat život lepší či jednodušší. Produkt, za který se nikdy nebudeme stydět a který budeme sami používat. Naší prioritou jsou především spokojení zákazníci. Spokojenost kupujícího je vždy na prvním místě, protože víme, že nejlepší reklama je vždy pozitivní recenze či doporučení spokojeného zákazníka.

Více o nás

Nahoru