Nacházíte se zde: Úvod Blog Pleť 13 tipů pro krásnou a zářivou pleť

13 tipů pro krásnou a zářivou pleť

Martina Sznapková
3. 8. 2022
13 tipů pro krásnou a zářivou pleť

Osnova:
1. Odličování a peeling jako základ
2. Po umytí pokožku správně hydratujte
3. Nezapomínejte na ochranu proti slunci
4. Čistit, ale jemně!
5. Vyvážená zdravá strava
6. Vyhněte se cigaretám
7. Zkuste omezit kávu
8. Nevystavujte obličej horké vodě
9. Odpočívejte
10. Dopřejte si kyselinu hyaluronovou
11. Nestresujte se
12. Pijte vodu a dejte si pozor na alkohol
13. Cvičte
Závěr

Krásná a zdravá pleť, která přímo září. Většinou nechybí celebritám na titulních stranách časopisů. Je ale vůbec možné mít krásnou pleť, která září? Ano, je! Malé množství žen má tento dar daný od Boha, ostatní tomu musí jít trochu naproti.

Naše pleť je bohužel denně vystavena negativním faktorům a nepomáhá jí ani hektický styl života. Stejně jako vrásky nebo pigmentové skvrny je matná pleť projevem stárnutí a většina žen má tendenci svou pleť ještě více zatěžovat make-upem.

Existuje několik způsobů, jak pleti dodat ztracený jas a potřebné látky, které jsou k tomu nezbytné.

1. Odličování a peeling jako základ

Naše pleť si stejně jako my potřebuje po celém dni odpočinout. Proto je třeba ji každý den zbavit make-upu i různých nečistot, které na pleť přináší ovzduší i naše ruce. Odličovat obličej každý den je zkrátka nezbytné.

Exfoliaci, tedy odstranění odumřelých kožních buněk, anebo jednoduše řečeno pleťový peeling, je dobré provést dvakrát týdně. Tento rituál umí pleť omladit a rozzářit. Jestliže kosmetické salony nejsou nic pro vás, zkuste domácí peeling, který má stejně dobré výsledky.

2. Po umytí pokožku správně hydratujte

Používejte hydratační krémy, které podporují zářící a mladistvý vzhled. Hydratační krém používejte, i když máte pocit, že se pokožka mastí. Ženy s mastnou pokožkou mohou upřednostňovat hydratační krém bez oleje, zatímco ty se suchou pokožkou mohou dát přednost těžšímu krému, který obsahuje oleje nebo másla.

Krém nanášejte na ještě vlhkou pokožku ihned po sprchování nebo umytí obličeje, aby se v pokožce zachytila vlhkost.

3. Nezapomínejte na ochranu proti slunci

Nejen, že nás slunce může ošklivě spálit, ale je také původcem vrásek. O nutnosti ochrany před škodlivými UV paprsky kvůli riziku rakoviny kůže ani nemluvě.

Nošení krému alespoň se SPF 15 by mělo být každodenní rutinou. Ať už použijete klasický opalovací krém nebo jiný produkt, který SPF obsahuje, citelně tak pomůžete své pleti. A to platí nejen uprostřed léta nebo ve slunečných dnech. Nezapomínejte ani na okolí očí a oblast krku.

4. Čistit, ale jemně!

Dejte si pozor na to, jakou kosmetiku a jak používáte. I když je vaše pleť normální, nevyhýbejte se přípravkům určeným pro citlivou pleť. A používejte je vždy jemně, pleť nedřete, a to ani ručníkem.

5. Vyvážená zdravá strava

Ať už se nám to líbí, nebo ne – vyvážená zdravá strava je základem lidského zdraví i krásy. Když tělu chybí živiny, vitamíny nebo minerály, projeví se to také na kvalitě a zdraví pleti.

Jezte potraviny, které obsahují zdravé tuky, omezujte jednoduché cukry a vyhýbejte se odtučněným výrobkům. Na pestrou stravu nezapomínejte ani v případě, že držíte dietu!

Pro rozjasnění pleti je důležitý vitamín C, který je prevencí vrásek, podporuje pružnost a pevnost pleti, působí antioxidačně a proti pigmentovým skvrnám. Krásu a rozjasnění pleti podpoříte také vitamínem E a B komplexem.

Které potraviny jsou pro krásnou a zářivou pleť nejvhodnější?

Brokolice, semínka a ořechy, citrusy, špenát, olivový olej, paprika, rajčata a dobrou zprávou je, že mezi tyto potraviny patří i hořká čokoláda - je totiž bohatá na kakaové flavanoly, což jsou antioxidanty, které zlepšují krevní oběh a hydratují pokožku.

6. Vyhněte se cigaretám

Kouření může přispívat několika kožním problémům, mezi které patří předčasné stárnutí včetně tvorby vrásek, pomalé hojení ran, kožní infekce i výskyt různých kožních poruch nevyjímaje lupénku.

Pozor byste si měly dát i na pasivní kouření. Když se vystavujeme cigaretovému kouři, obličej nám pokryjí chemické toxiny, což zvyšuje oxidační stres v kožních buňkách a vede k předčasnému stárnutí kůže.

7. Zkuste omezit kávu

Káva odvádí z těla vodu. Pleť se tak vysušuje, navíc když si do kávy dáváte kravské mléko, máte recept na suchou pleť přímo pod nosem.

8. Nevystavujte obličej horké vodě

Pokud milujete horkou sprchu a zároveň toužíte po zářivé pleti, nemáme pro vás dobrou zprávu. Horká voda namáhá kůži, vysušuje ji a přispívá k tvorbě šupin.

Ideálně na obličej používejte vodu spíše vlažnou a hned po sprchování použijte krém.

9. Odpočívejte

K nočnímu regeneračnímu krému se ideálně hodí 8 hodin spánku. Tato kombinace dokáže rozzářit nejen vaši kůži, ale i duši.

10. Dopřejte si kyselinu hyaluronovou

Kyselina hyaluronová je látka, která se přirozeně nachází a vytváří v lidském těle. Dokáže hydratovat tkáně a udržovat v nich dostatečnou vlhkost. Úctyhodná je její schopnost přitahovat vodu a zadržet 1000 násobek své hmotnosti ve formě vlhkosti.

Doplnit ji do těla můžeme jako doplněk stravy a nechybí ani v kvalitních hydratačních krémech a pleťových sérech.

11. Nestresujte se

Stres má dopad i na kůži. Přemíra stresu může zvyšovat riziko zánětu, snižuje průtok krve a zpomaluje hojení.

12. Pijte vodu a dejte si pozor na alkohol

Začít den můžete třeba sklenicí vody s citronem, skvěle tak nastartujete tělo.

Zatímco voda je pro krásnou pleť velice důležitá, alkohol způsobuje rudnutí obličeje a podpořit může i vznik kožních infekcí. Navíc tělo dehydratuje.

13. Cvičte

I když se to na první pohled nezdá, pravidelné cvičení zlepšuje kromě celkového zdraví a figury i strukturu pokožky.

Pohyb rozproudí krev, donutí nás pít více vody, pozitivně ovlivňuje spánek i duševní pohodu. Cvičení je skvělý způsob, jak zlepšit vzhled pokožky, protože pomáhá všem ostatním tělesným funkcím a systémům fungovat co nejlépe.

Závěr

Kůže každé z nás je jiná. Některé ženy se mohou chlubit zářivou pokožkou, i když pro to příliš nedělají, jiné se musí trochu snažit. Zářivou pokožku může mít každá z nás, chce to jen trochu snahy a disciplíny.

Zpět na přehled

Mohlo by vás zajímat...

Víte, co vlasy potřebují? Podpořte jejich výživu zevnitř

26. 4. 2023
Když se řekne „vlasová péče“, jistě si jako první vybavíte šampón, kondicionér, masku na vlasy a další kosmetické produkty. Ta správná vlasová péče ale nepůsobí zvenku, nýbrž zevnitř. Co vaše vlasy k tomu, aby byly zdravé a krásné, opravu potřebují? Odpověď najdete v dnešním článku.

Přečíst článek

Objednejte si svou každodenní
dávku sebevědomí a krásy

 
Balení na měsíc (60 tablet)

Balení na měsíc (60 tablet)

Doprava zdarma

Doprava zdarma

Garance spokojenosti nebo vrácení peněz

Garance spokojenosti nebo vrácení peněz

 

Jednorázový nákup

Balení na měsíc (60 tablet)

Jednorázový nákup
Jednorázový nákup - doručení zdarma po celé ČR
649 Kč za celé balení

Pravidelný měsíční odběr

Balení na měsíc (60 tablet) / zasílání každý měsíc

Výhodné měsíční předplatné
Pravidelně přímo do schránky – kdykoliv zrušíte
649 Kč 569 Kč za celé balení Každý měsíc ušetříte 80 Kč

Otázky a odpovědi

Co je NICELIS®? +

NICELIS® je přírodní doplněk stravy, který je vyráběný a certifikovaný v České republice. Díky svému složení zajišťuje zdravé vlasy, nehty a pleť. Podporuje růst vlasů, zabraňuje jejich vypadávání a přispívá k celkovému zdraví vašich vlasů, nehtů a pokožky.


Jak často a kdy by se měl NICELIS® užívat? +

Pro co nejlepší výsledky užívejte NICELIS® dvakrát denně, vždy jednu tabletu ráno a druhou večer, nejlépe během jídla, nebo 15 minut po jídle. Je možné užívat i obě tablety produktu NICELIS® ráno.

Opravdu to funguje? +

I když jsou účinky každého doplňku stravy individuální, dáme ruku do ohně za to, že NICELIS® opravdu funguje. Svým složením patří mezi nejlepší produkty v Česku a při vývoji jsme nezapomněli na žádnou účinnou látku, která má osvědčené účinky na zdravé vlasy, nehty a pleť. Náš produkt navíc obsahuje i Astaxanthin, což je jeden z nejsilnějších antioxidantů na trhu.

Kdy uvidím první výsledky? +

Jako u každého doplňku stravy je potřeba dlouhodobé užívání pro opravdu viditelné výsledky. Nicméně dle našich zkušeností je možné vidět zlepšení již po prvních 50-60 dnech užívání produktu NICELIS®.

Je možné užívání kapslí dlouhodobě, nebo si musím dát pauzu? +

Ano! NICELIS® je přírodní doplněk stravy bez vedlejších účinků, je tedy možné jej užívat dlouhodobě bez nutnosti pauzy.

Co se stane, když přestanu NICELIS® užívat? +

Po skončení užívání se nedostaví žádné vedlejší účinky. Samozřejmě po delším neužívání se může kvalita vlasů vrátit do doby před užíváním produktu NICELIS®.

O nás

Naším cílem bylo vytvořit kvalitní produkt a služby okolo něj, které pomáhají dělat život lepší či jednodušší. Produkt, za který se nikdy nebudeme stydět a který budeme sami používat. Naší prioritou jsou především spokojení zákazníci. Spokojenost kupujícího je vždy na prvním místě, protože víme, že nejlepší reklama je vždy pozitivní recenze či doporučení spokojeného zákazníka.

Více o nás

Nahoru